Friday 12 November 2010

BOSOZUKU


Kings of Japan

Amerikának ott volt a Hells Angels és a chopper Harleyk, Nagy Britanniának a rockerek és a café racer Triumphok, Nortonok, Japánnak pedig a Bosozoku, és az általában 400cm3 alatti japán gépek.

A japán rosszfiúk ezeken a futurisztikus gépeken riogatják a békés állampolgárokat a mai napig. A Bosozuku szó jelentése ’erőszakos száguldó törzs’, és kialakulása az ötvenes évekig vezethető vissza. 

A Bosozukuknál a legfőbb a stílus, azt gondolom ezt nem kell a képek alapján magyarázni :D A csicsás fényezés, a legkülönbözőbb idomok, és őrültebbnél őrültebb kipufogók, valamint a legnormálatlanabb banánülések mellé természetesen spéci ruházat is jár, ami legtöbbször egy kezeslábas, valami katonai kabáttal, amin különböző felvarrók vannak, valamint sokszor maszk, hogy ne ismerjék fel őket. 

A Bosozuku törzsek a mai napig rendszeres problémát okoznak a rendőrségnek. Kedvelt elfoglaltságaik közé tartoznak az utcai versenyek, melyek alatt semmiféle szabályt nem vesznek figyelembe, és amik nem a győzelemről, hanem a veszélyes vezetésről szólnak. Szeretnek ezen kívül még sokan összejönni, és ’muzsikálni’. Ez annyit tesz, hogy sokan leállnak valahol, és elkezdik rángatni a gázt :D. Ez látható a videón is. 

Ti mik lennétek leginkább? Pokol Angyalai, Rockerek, vagy Bosozukuk? :D





























Itt van még két videó. Katt a képekre.


















forrás: motorcycle-usa.com

No comments:

Post a Comment